perjantai 16. joulukuuta 2016

Viikon kuulumiset

Heips! Vihdoin kokeet on ohi ja on aikaa blogille! En ollut messarissa missä voisi luulla että minäkin koiraihmisenä olisin ollut, mutta kokeisiin lukua ja muutakin tekemistä oli sille viikonlopulle tarpeeksi. Kävin sunnuntaina peten koiratarvikkeessa ja ostin sieltä joululahjoja koirille sekä herkkuja. Ostin kokeiluun nameja joiden pitäisi rauhoittaa koiraa jännittävässä tilanteessa. Toimiikohan? Kävin myös hööksissä ja siellä myytiin aivan ihania joulumantteleita koirille ja olihan sellaiset molemmille ostettava:3 Viikonloppuna myös lenkkeiltiin Chilin kanssa paljon. Poika on voittanut mun luottamuksen ja pystyn pitämääm sitä hyvillä mielin ilman stressiä metsälenkeillä vapaana<3
  

Chili oli siis keskiviikkona eläinlääkärissä josta saatiin vähän ikäviä uutisia. Chili nukutettiin ja hampaat kuvattiin, tämän jälkeen lääkäri soitti meille ja kertoi että poikennutta kulmahammasta ei ole välttämätöntä poistaa, mutta jos se murtuu lisää tai tulehtuu se on poistettava. Päätimme jättää sen paikoilleen. Chilin suusta kuitenkin löytyi paradontiitti, ja kaksi etuhammasta oli jo tulehtunut ja heiluivat. Hampaat poistettiin mutta paradontiitti on krooninen sairaus, josta ei enää voi parantua. Chili joutuikin olemaan elinlääkärissä 10 tuntia.
    Paradontiitissa hampaan kiinnityskudokset heikentyvät, hammas rupeaa heilumaan ja lopulta irtoaa. Paradontiitin aiheuttama tulehdus heiluvine hampaineen on koiralle kivulias tila ja se vaatii nyt säännöllistä hoitoa. Paradontiitti siis tulee kun ikenen tulehdus leviää hampaiden kiinnityskudoksiin. Tässä kohtaa mun on sanottava että mä oon kyllä hoitanut Chilin hampaita ja Chili oli alkusyksystä hammaskiven poistossakin (paradontiitti olisi silloin jo pitänyt huomata) mutta näinkin voi käydä:( Sairauden leviämistä ei voi estää mutta sitä voi onneksi hidastaa vielä entistä paremmalla hammashygienialla.

Chili oli keskiviikko illan ja eilisen aika heikossa kunnossa mutta tänään onkin jo selkeästi pirteämpi:) Ostimme Chiliä ajatellen koirien olutta kun se ei saa syödä mitään kovaa. Tänään kokeilin tykkääkö se siitä ja yllätyin positiivisesti kuinka paljon Chili tykkäsi siitä. Suosittelen jos haluatte hemmotella koirianne!


Kohta pitääkin lähteä agilityyn! Otan sinne tänään Nemon sattuneesta syystä. Katsotaan miten menee:D Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti