sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Fysioterapiaa

Moikka! Päätettiin nyt eläinlääkärin suosituksesta kokeilla fysioterapiaa. Haluaisin saada selville mistä Chilin outo käytös johtuu. Se on siis muuten ihan kaikinpuolin normaali ja iloinen, mutta joskus se vinkaisee ja säikähtää kun sen yllättää takaa, joten meillä oli aika keskiviikkona taikatassussa.
 Jännitti kyllä paljon että minkähänlaisessa juntturassa tuo koira on rankan seuruu ja perusasentotäyteisen viikonlopun jälkeen. No tilanne ei onneksi ollut ollenkaan niin paha. Juteltiin aluksi fysioterapeutin kanssa ylipäätään siitä miksi tulimme ja millaisia oireita Chilillä on ollut, sitten näytettiin vähän Chilin liikkeitä. Jumissahan koira oli niskan alueelta mutta lantio, jonka takia osteopaatilla ollaan viimeaikoina ravattu, oli ainakin suorassa. Fysioterapeutti tunnusteli, käänteli ja väänteli Chilin lonkat ja jalat ja niistä ei mitään ihmeellistä löytynyt, muuta kuin yliliikkuvuutta joka nivelestä... Kuitenkin Chilin syvät lihakset olivat melko heikossa kunnossa ja tasapaino surkea. Tällöin koira joutuu käyttämään paljon pintalihaksia tasapainon säilyttämiseksi.

 Saatiin kotiin 3 jumppaohjetta.
1. Koiran on seisottava takajalat lantion alla ja etujalat rintakehän alla varpaat eteenpäin suorassa. Nostetaan toinen etutassu ilmaan niin että koira ei nojaa käteen, ja toisella kädellä horjutetaan vastakkaisesta lavasta.
2. Samassa alkuasennossa nostetaan ristikkäiset jalat ilmaan eli esim. vasen etujalka ja oikea takajalka. Kun tasapaino löytyy, voi ilmassa olevien jalkojen paikkaa vaihdella. Ja sama tietenkin molemmille puolille.
3. Samassa alkuasennossa nostetaan saman puolen etu- ja takajalka ilmaan niin ettei koira nojaa käsille. Ja sama toiselle puolelle.
Kaikkia liikkeitä tehdään siis 30 sekuntia kerrallaan aluksi yhden kerran päivässä. Toistoja lisätään kun tasapaino/syvät lihakset vahvistuu:) Huhtikuussa meillä on uusi käynti ja sitten jumppaohjeisiin varmaankin lisätään jotain.

Juosten pujottelu:)

 Harmillisesti eilen koirat tappelivat pienenpienen hetken jonka takia Chili ontui hetken ja vieläkin on jotenkin vaisu. Ei auta nyt kun seurailla miten se käyttäytyy.. Ensi lauantaina Chilillä on synttärit! Kunnon partit on suunnitteilla ja lahjat ostettuna:) Postauksen kuvista kiitos Saaralle!

2 kommenttia:

  1. Hyvä että saitte hoitoa ja paranemisia sinne päin! :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Käympä heti tsekkaamassa blogisi!

      Poista