keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Lisää sairastamista

Moikka! Tällä kertaa taas vaihteeksi huonoja uutisia:( Chilille tuli karvatupentulehdus ja siitä seurauksena huonoja yöunia ja 10 päivää lääkintää. Siitä lisää myöhemmin.. Perjantaina ihan btw ostin heräteostoksena Chilille lampaankarvapatukan kun olin ostamassa rauhottavaa öljyä uutta vuotta ja vieraiden paikkojen jännittämistä ajatellen. Öljy on nimeltään dorwest valerian compound.
    Illalla meillä oli aksatreenit jotka ei mennyt kovin hyvin.. Chili otti häiriötä ihan kaikesta, sitä ei kiinnostanu nakit eikä lelu. Rata olisi ollut todella kivan näköinen mutta ei päästy siitä kun muutama este kerrallaan.


Lauantaina tein meidän pihalle saman tyyppisen tehtävän, kun perjantai-illan radassa oli. Nooh Chili oli ihan unessa eikä selvästikkään nauttinut tekemisestä joten ei treenattu pitkään. Aloin jo huolestua ja olin aika varma että Chili on nyt jostain kohtaa kipeä kun hampaiden pesukin on ollut niin vaikeaa. Illalla raketit paukkui ja molemmille koirille olin antanut rauhottavaa öljyä. Aluksi ne eivät paljoa pelänneet mutta illan myötä kuitenkin stressi lisääntyi eikä todellakaan tykänneet mennä ulos. Sunnuntaina yritin taas samaa radanpätkää ja taaskaan chiliä ei kiinnostanut.

  Maanantaina lähdin aamusta Chilin kanssa metsälenkille ja halusin piristää sitä. Tiettyhän sille tuli haava tassuun ja siinä jo ajattelin että miten on mahdollista, että Chilille kokoajan sattuu jotain. Iltapäivällä menin pesemään Chiliä ja huomasin että sen kuono oli toiselta puolelta todella turvonnut, kova ja kipeä. Annoin heti Chilille kipulääkettä ja soitimme lääkäriin ja saatiin aika seuraavalle päivälle. Illalla/yöllä Chili makasi matolla leikkimässä ja yhtäkkiä se lopetti leikin. Se patti sen kuonossa oli puhjennut, siitä tuli verta ja koira oli todella hädissään ja kipeä. Se yritti vaan kokoajan nuolla haavaa ja ravisteli päätään. Soitettiin heti päivystykseen ja sieltä annettiin ohjeeksi vain antaa kipulääkettä sillä eihän päivystyksessäkään muuten voitaisi auttaa. Yön valvoin lähes kokonaan koska Chili oli tosi tuskissaan tietty.
Tiistaina päästiin lääkäriin ja kuono trimmattiin haavan kohdalta. Chilillä on onneksi vain karvatupentulehdus. Täytyy vaan toivoa että parannutaan siitä kunnolla. 10 päivää kestää antibiottikuuri ja tulehtunutta ihoa hoidetaan kortisonivoiteella 2 kertaa päivässä. Lisäksi annan särkylääkettä vielä muutaman päivän.
Ei se trimmattu kohta onneks paljoa näy:)

Tänään otin Chilin hetkeksi ulos nauttimaan lumesta. Nemon kanssa treenattiin aksaa niinkun postauksen kuvituksesta huomaa:D
Meidän pihassa kannattaa aina olla varautunut pieniin lumivyöryihin...

Erehdyttävän aidon näkönen tuo ikean hiiri:D



Yksin hylättynä:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti