perjantai 6. tammikuuta 2017

Koiraharrastuksen aakkoset

Moi! Tänään teen vähän erilaisen postauksen kun tavallisen tylsän sairastelupostauksen tai treenipostauksen. Kuvituksena toimii eilen ottamani kuvat lenkillä. Hirveesti en keskittynyt kuvien ottamiseen koska näpit jääty. Chili juoksi ihan onneissaan ympyrää ja siksakkia sopivalla etäisyydellä musta. Normaalisti se kyllä kirmailee mutta enemmän keskittyy haisteluun, eilen se kuitenkin juoksi ihan riemuissaan ympäriinsä ja välillä kävi hyppäämässä mua vasten:D Jotain kirjaimia puuttuu koska en vaan millään keksinyt kaikkiin.
halo-ilmiö:)
Agility on aika olennainen asia meidän harrastamisessa. Vaikka ei kisata agissa, se on meille tärkeä harrastus ja itse tykkään siitä hirveästi. Se on myös varsinkin kotona harrastettuna sellaista vastapainoa esim. rally-tokolle, jossa en usein palkkaa lelulla.
Back on track. Bot on ihan paras tuote! Meillä on verkkoloimi ja se on tosi kätevä kun sen voi pukea muiden vaatteiden alle ja pitää vaikka sisällä. Bot toimii meillä hyvin Chilin pitkästä karvasta huolimatta.
Chili. Tarviiko paljon selitellä? Koira joka on antanu mun kaikki virheet anteeks ja opettanu mut lukuisiin asioihin.
Dreams. Unelmat, ne on tärkeitä...
Epikset eli epäviralliset kilpailut. Ne on paras keksintö ikinä! Koirahan ei tiedä ollaanko virallisissa vai ei. Tosi hyvä keino harjotella kisatilannetta.
Vähä rajattu tai jotain?:D

Forest. Metsä on meijän lemppari lenkkeilypaikka, niin kun varmaan aika monien. Metsässä voi olla vapaana välillä ja siellä harrastetaan hakua.
Golden eagle on meidän koirien pää ruoka. Hyväksi todettu.
Haku. Jälleen tärkeä laji. Oikeasti vastapainoa muulle treenaamiselle. On hauskaa treenata muutakin mutta hakutreenejä Chili rakastaa<3
 Ihana, iloinen... Vänänniinku Chli:3

Juoksarit eli juoksukontaktit ovat Chilillä käytössä.
Kehut, ne on supertärkeitä ja Chili ainakin tekee paljon ihan vain sosiaalisen palkan voimalla.
Lenkki. Chili rakastaa mennä lenkille tai ylipäätään poistua kotoota. Jos se kuulee sanan "lenkille" tai näkee jonkun edes koskevan hihnoja tai ulkovaatteita se sekoaa!
Mätsärit on kivaa ajanvietettä koiran kanssa. Ei maksa paljon eikä vaadi koiralta välttämättä mitään taitoja.
Nutrolin, naksutin, Nemo.. Monta hyvää asiaa.


Ohjaajaa tarvitaan aikas monessa lajissa. Ohjaaja tekee yhteistyötä koiran kanssa, eihän koira ilman ohjaajaa agiradallakaan juokse:D(välttämättä...)
Palkka on iso osa koirien kanssa tekmistä. Koiran voi palkata naksuttimella, namilla, lelulla, kehulla, rapsutuksella tai vaikka päästämällä vapaaksi! Tapoja on monia ja erilainen palkka sopii eri koirille ja eri tilanteisiin. Tärkeää on että koira haluaa palkan ja se tulee oikeaan aikaan.
Rally-toko! Meidän ehkä päälaji?
Seuruu liittyy olennaisena rally-tokoon.
Tiibetinterrieri


Uiminen on Chilin mielestä parasta! Chili on pahimman luokan vesipeto ja menee vaikka avantoon uimaan jos semmoinen vastaan tulee.
Valjaat on meidän arkipäivää. Oon tosi tyytyväinen meijän valjaisiin, ne on kivan väriset ja istuu hyvin.
Yhteistyö, sitähän koirien ja eläinten kanssa tekeminen on.
Äiti vie eläinlääkäriin ja sponsoroi harrastusta (toki isikin).
Öljy.
 Kiitos kun luit postauksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti